Δαλματικές ακτές

Προορισμοί

Ταξιδεύουμε στις Κοσμοπολίτικες Πόλεις της Ευρώπης. Σας πάμε σε όλες τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις. Ζήστε την μαγεία των Χριστουγέννων σε μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης.

Θεσσαλονίκη

Δαλματικές Ακτές

7 μέρες

359

Οδική εκδρομή στις Δαλματικές ακτές 7 ημέρες 

Οι Δαλματικές ακτές αποτελούν πόλο έλξης τα τελευταία χρόνια για χιλιάδες επισκέπτες. Το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ με το επιβλητικό κάστρο και τη σπάνια αρχιτεκτονική είναι ίσως ότι καλύτερο σε αυτή την οδική εκδρομή. Εκτός από το Ντουμπρόβνικ, σημαντικοί σταθμοί της εκδρομής είναι το Σπλίτ, το Ζαντάρ, οι Λίμνες Πλίτβιτσε, η Ριέκα και η Οπάτια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ :

dalmatikes2

Εκδρομή στις Δαλματικές ακτές :

block_background_74DA85B5

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΚΟΤΟΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (690χλμ)

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφεία μας και με τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στην παλιά πόλη του Κότορ, ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού. μια πόλη προστατευόμενη από την Unesco, με έντονη Βυζαντινή και βενετσιάνικη επιρροή.  Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τοίχος μήκους περίπου 4,5 χιλιομέτρων. Στο πέρασμα μας θα δούμε το Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιμοποιούσε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης ως θερινή κατοικία. Στη συνέχεια αναχώρηση για Ντουμπρόβνικ. Η πόλη αυτή αποτελεί το κόσμημα της Αδριατικής και είναι περιτριγυρισμένη από καλοδιατηρημένα τείχη. Βρίσκεται υπό την προστασία της Unesco και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και κληρονομιάς. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

dubrovnik7
2η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ (80χλμ)
Πρωινό και πανοραμική περιήγηση με το λεωφορείο και στάση σε ένα υπερυψωμένο σημείο από όπου θα θαυμάσουμε την εξαιρετική θέα της παλιάς πόλης του Dubrovnik. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, γνώστη για τα αξιόλογα μνημεία και τα υπέροχα τείχη της. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα επισκεφτούμε το Φράγκικο Μοναστήρι, τον Καθεδρικό ναό των Ρέκτορς, το παλιό λιμάνι και την εκκλησία του Αγ. Βλασιου, πολιούχου της πόλης. Για το απόγευμα, σας προτείνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα προαιρετική κρουαζιέρα, για να γνωρίσουμε το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και να πάρουμε μια γεύση από τα καταπράσινα νησιά που βρίσκονται κατά μήκος των Δαλματικών ακτών. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.
3η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΙΜΠΕΝΙΚ (295χλμ)
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Σπλίτ, το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Δαλματίας. Θα επισκεφθούμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού, τον Καθεδρικό Ναό, το γοτθικό Δημαρχείο και τον αναγεννησιακό πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διασημη Ριβα για καφέ η φαγητό. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο μεσαιωνικό Τρογκίρ (πόλη-νησί), χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Χτίστηκε στις αρχές του 3ου αιώνα και ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα. Διαθέτει πλούσια ιστορία, καθώς και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Σίμπενικ, μια ιστορική πόλη, όπου ο ποταμός Krka εκβάλει στην αδριατική Θάλασσα. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής, δείπνο.

plivitse

 

4η ημέρα: ΖΑΝΤΑΡ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΡΙΕΚΑ – ΟΠΑΤΙΑ (320χλμ)
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ζαντάρ, παλαιότερη πρωτεύουσα της Δαλματίας. Ξεκινάμε την περιήγηση μας στην πόλη που υπήρξε στην κατοχή της Βενετίας με την ονομασία Ζάρα. Ανάκτορα Ρωμαϊκής εποχής του 1ου αιώνα, μεσαιωνικοί καθεδρικοί ναοί, τείχη που κυκλώνουν την πόλη, παλάτια, Βυζαντινοί ναοί της Αγίας Αναστασίας και της Αγίας Τριάδας είναι μερικά από τα ιστορικά αξιοθέατα που θα θαυμάσουμε. Συνεχίζουμε με προορισμο το εθνικό πάρκο Πλίτβιτσε. Είναι ένα φυσικό συγκρότημα από 16 λίμνες σε διαφορετικά υψόμετρα, με σειρά καταρρακτών όπου τα νερά πέφτουν από τη μία λίμνη στην άλλη. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο σημαντικότερο λιμάνι της Κροατίας την Ριέκα. Μεταφορά σε ξενοδοχείο της κοσμοπολίτικης περιοχής Οπάτια, δείπνο διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΟΠΑΤΙΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ (70+70χλμ)
Πρωινό και περιήγηση στη λουτρόπολη ΟΠΑΤΙΑ που είναι κτισμένη στο βορειοανατολικό άκρο της μεγάλης χερσονήσου της Ίστρια.. Τα στενά σοκακια, τα παλιά σπίτια με τις καμινάδες και η μυρωδιά της μπουκαβίλιας, δίνουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Δεν είναι τυχαίο οτι φιλοξενούσε πάντα υψηλά ιστάμενους βασιλείς όπως ο Γκούστα Μέλερ και η Ισιδώρα Ντουκάν. Στη συνέχεια αναχωρούμε για εκδρομή στην Τεργέστη. Μια ολοζώντανη πόλη με το πιο ωραίο κομμάτι της ανάμεσα στις δύο κεντρικές πλατείες: την Piazza del’ Unita και την Piazza della Liberta. Ο σχεδιασμός της πανέμορφης Piazza del’ Unita, της μεγαλύτερης ανοικτού τύπου πλατείας της Ιταλίας στραμμένης προς την Αδριατική, έγινε το 1878. Είναι η καρδιά της πόλης και τμήμα του Borgo Teresiano, από το όνομα της αυτοκράτειρας Μαρίας Τερέζας της Αυστρίας, με απίστευτα κτίρια και ιστορικά καφέ: το Δημαρχείο στο κέντρο, το Palazzo del Governo στη μία μεριά, το πανέμορφο ξενοδοχείο Duchi d’Aosta και το Palazzo della Regione στην άλλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
6η ημέρα: ΟΠΑΤΙΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (560χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το πανέμορφο Βελιγράδι. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με τη Λευκή Πόλη όπως μεταφράζεται το Βελιγράδι.

opatia
7η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (625χλμ)
Πρωινό και ξεκινά,με την περιήγησή μας από το φρούριο Καλεμέγκνταν, χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατέια Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τον ναό του Άγιου Σάββα, το Μνημειακό κέντρο του Τίτο, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  1. Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
  2. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* – 4*
  3. Πρωινό και δείπνο στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  4. Περιηγήσεις του προγράμματος
  5. Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, προαιρετικές εκδηλώσεις ή άλλες παροχές.