Μετέωρα Καλαμπάκα από Θεσσαλονίκη οδικώς

Προορισμοί

Πακέτα και εκδρομές στην Πατρίδα μας. Οργανωμένες εκδρομές σε όλα τα νησιά της Ελλάδα, αεροπορικές εκδρομές και πολλά άλλα. Κρουαζιέρες στα Αιγαίο, Ιόνιο και στην Μεσόγειο.... Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και από όλο το κόσμο!!!

Θεσσαλονίκη

Καλαμπάκα

3 μέρες

189

Οι σχεδόν απόκοσμοι πέτρινοι βράχοι των Μετεώρων, που αγκαλιάζουν την Καλαμπάκα, είναι Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας από την UNESCO και η μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία της χώρας μετά το Άγιο Όρος. Σε απόσταση περίπου 25 χλμ. από την πόλη των Τρικάλων, οι σχηματισμοί των «τεκτονικών κέρατων», κατά τους γεωλόγους, δημιουργήθηκαν μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχασίων πριν από περίπου 30 εκατομμύρια χρόνια όταν η θάλασσα που κάλυπτε την περιοχή άρχισε να υποχωρεί, παρασέρνοντας και στοιβάζοντας πετρώματα στο βυθό, τα οποία με τα χρόνια σταθεροποιήθηκαν. Αρκεί να δείτε τους πέτρινους όγκους τυλιγμένους στην ομίχλη και θα καταλάβετε τι οδήγησε τους μοναχούς να αναζητήσουν εδώ πριν από 1.000 χρόνια την απομόνωση. Σήμερα, από τις πάμπολλες μονές των Μετεώρων λειτουργούν μόνο έξι: Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ή Μεγάλο Μετέωρο, Βαρλαάμ, Ρουσσάνου, Αγίας Τριάδας και Αγίου Στεφάνου. Η κοντινή κωμόπολη της Καλαμπάκας είναι ταυτόχρονα πόλος έλξης οργανωμένου τουρισμού, με αξιοπρεπή ξενοδοχεία, δωμάτια και κάμπινγκ, και παγκόσμιος αναρριχητικός προορισμός ( η Δούπιανη ή Ντούπιανη είναι το πιο γνωστό αναρριχητικό πεδίο και το εκκλησάκι της Θεοτόκου στη βάση της ήταν το πρώτο κέντρο λατρείας του οργανωμένου μοναχισμού ). Μέσα στην άναρχη δόμησή της κρύβει παραδοσιακά εργαστήρια αγιογραφίας και ξυλογλυπτικής και το πιο γραφικό κομμάτι της είναι το Καστράκι, το οποίο ενώνεται πλέον με την πόλη. Η Καλαμπάκα είναι ιδανική βάση για βόλτες στα χωριά του Ασπροποτάμου και τα βλαχόφωνα, ως επί το πλείστον, χωριά της περιοχής.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ :

PDF-logometeora

Πότε να πάτεΤο Πάσχα η μυσταγωγική ατμόσφαιρα στα μοναστήρια των Μετεώρων είναι μοναδική. Μπορεί η ομίχλη του χειμώνα να τυλίγει με ένα μυστήριο την πόλη και το λίθινο δάσος των Μετεώρων, όμως την άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να περιηγηθείτε στις μονές και να περπατήσετε στα μονοπάτια.

Οδική εκδρομή στην Καλαμπάκα, 3 & 4 ημέρες.

 

Εκδρομή στην Καλαμπάκα και στα Μετέωρα :

1η ημέρα: ΜΕΤΣΟΒΟ – ΚΡΑΝΙΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Αναχώρηση στις 07:30 από τα γραφεία μας με πρώτο προορισμό το Μέτσοβο, μέσω της νέας Εγνατίας οδού. Παραμονή για μια βόλτα και γνωριμία με τον παραδοσιακό οικισμό, και στη συνέχεια από το Μουργκάνι φθάνουμε στην Κρανιά (1.140 μ.) ένα από τα μεγαλύτερα βλαχοχώρια της περιοχής Ασπροποτάμου με το πέτρινο γεφύρι Κατούνα (1860), το ξωκκλήσι του προφήτη Ηλία (1880) την προτομή και τον σταυρό στο σημείο που δίδαξε ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός στα 1777. Περπατώντας λίγα μέτρα, θα ανακαλύψουμε κρυμμένη μέσα στο δάσος την εκκλησία του δωδεκάτρουλου Τιμίου Σταυρού, σπάνιας αρχιτεκτονικής, και θα προχωρήσουμε προς την Πολυθέα όπου από ψηλά η θέα είναι καταπληκτική. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο στην Καλαμπάκα. Δείπνο, διαν/ση.

 

2η ημέρα: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ 
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στα περίφημα Μετέωρα, ένα θαύμα της φύσης από τα σημαντικότερα κέντρα του Ορθοδόξου Μοναχισμού. Περιήγηση στα μοναστήρια Βαρλαάμ και μεγάλο Μετέωρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το μεσημεριανό μας γεύμα. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στο γραφικό χωριό ή να απολαύσετε τις παροχές του ξενοδοχείου και το βράδυ το εορταστικό δείπνο.
3η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ 
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ένα μαγευτικό τοπίο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, την Λίμνη Πλαστήρα. Θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια που κοσμούν την τοποθεσία. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο στις όχθες της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα: ΑΧΕΛΩΟΣ – ΠΕΡΤΟΥΛI – ΕΛΑΤΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα και μέσω Τρικάλων φθάνουμε στην Παλιοκαριά με το πέτρινο γεφύρι της (16ος αιώνας) πάνω σε παραπόταμο του Αχελώου, τους καταρράκτες και τη λιμνούλα της. Και συνεχίζουμε για τα χωριά που θα μείνουν για λίγο ακόμα στο χάρτη, αφού το φράγμα που κατασκευάστηκε δίπλα τους θα γεμίσει νερά και στη θέση τους θα δημιουργηθεί τεχνητή λίμνη. Είναι τα χωριά Μεσοχώρι και Αρματολικό, τα οποία φροντίστε να φωτογραφίσετε. Από ψηλά θα δούμε το φράγμα, θα κατέβουμε στον Αχελώο σε ένα τελευταίο μαγευτικό φυσικό τοπίο, που αργότερα θα είναι διαφορετικό. Θα ανέβουμε στα λιβάδια Περτουλίου για φαγητό, καφέ στην Ελάτη, και επιστροφή στην πόλη μας αργά το απόγευμα με τις καλύτερες εντυπώσεις

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  • Τοπικό ξεναγό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.