Πουκέτ

Προορισμοί

Ασία - Λατινική Αμερική - Ευρώπη-Καναδάς - Αμερική - Αφρική- Αλάσκα - Ρωσία Πακέτα για όλο το κόσμο! Κατόπιν ζήτησης μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το κάθε ταξίδι!

Θεσσαλονίκη

Πουκέτ

8 μέρες

815

Το έχουν χαρακτηρίσει σαν το πιο όμορφο νησί του Ινδικού ωκεανού. Η νήσος του Πουκέτ, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, ο τροπικός προορισμός που προτιμούν οι περισσότεροι ταξιδιώτες.

 

Η οργιώδης βλάστηση, το καταπράσινο τοπίο, τα δάση από μπαμπού και φοινικόδεντρα, τα κρυστάλλινα νερά της πάντα ζεστής θάλασσας, ο κοραλλιογενής βυθός και τα ηλιοβασιλέματα που σου κόβουν την ανάσα δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό που σε συνδυασμό με τις αναρίθμητες ανέσεις του νησιού προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για διακοπές γεμάτες διασκέδαση και χαλάρωση.

Πανγκ Νγκά: Ο ειδυλλιακός κόλπος με τους καταπράσινους απότομους βράχους να πετάγονται διάσπαρτοι μέσα από τη θάλασσα δημιουργώντας το επιβλητικότερο τοπίο της Ασίας. Σε ένα από τα νησάκια του Πάνγκ Νγκά γυρίστηκε και η ταινία του Τζέιμς Μπόντ “Χρυσοδάκτυλος”.

Στα κοραλλιογενή νησάκια Πι-Πι θα απολαύσετε τις μαγευτικές παραλίες και τα πεντακάθαρα νερά που είναι ιδανικά για καταδύσεις. Στα Πι-Πι θα επισκεφθείτε το Σπήλαιο των Βίκινγκς με τα μυστηριώδη σχέδια στα τοιχώματα του και τις αμέτρητες φωλιές χελιδονιών που έχουν επιλέξει τις οροφές των σπηλαίων για καταφύγιο.

Η παραλία του Mai Khao βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από την πόλη του Πούκετ. Είναι η μακρύτερη παραλία του νησιού. Η παραλία Nai Yang απέχει 30 χλμ. και αποτελεί τμήμα του Εθνικού Πάρκου Sirinath.

Ο κόλπος Pansea, η παραλία Surin, το ακρωτήριο Sing και η παραλία Kamala βρίσκονται σε απόσταση 24 χλμ. από την πόλη. Οι τοποθεσίες ξετυλίγονται η μία μετά την άλλη. Το κολύμπι δεν συνιστάται στην παραλία του Surin εξαιτίας των δυνατών κυμάτων και ενός «ύπουλου» υπόγειου ρεύματος. Η παραλία του Surin όμως είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία για την παρακολούθηση του ηλιοβασιλέματος.

Η πιο γνωστή παραλία είναι η Patong, που βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. από την πόλη. Είναι η πιο ανεπτυγμένη, η πιο ζωηρή και η πιο δημοφιλής παραλία του Πούκετ. Προσφέρει πολυάριθμες δυνατότητες για διασκέδαση, αθλητισμό, αγορές και αναψυχή κατά μήκος των τριών χιλιομέτρων -και σε σχήμα μισοφέγγαρου- κόλπου της.

Το Πούκετ έχει δύο βασικές εποχές, την εποχή των βροχών από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο και τη ζεστή εποχή από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Υπάρχουν πολλές ηλιόλουστες μέρες κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών. Οι μπόρες συνήθως κρατάνε λίγο παραπάνω από μία ή δύο ώρες. Ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο υγρός μήνας. Οι καλύτεροι μήνες είναι από το Νοέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο. Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος, πάλι, είναι απ’ τους καλύτερους φθηνούς μήνες. Οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται από 22 έως 34 βαθμούς.