Σόφια – Φιλιππούπολη special offer

Προορισμοί

Ταξιδεύουμε στις Κοσμοπολίτικες Πόλεις της Ευρώπης. Σας πάμε σε όλες τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις. Ζήστε την μαγεία των Χριστουγέννων σε μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης.

Θεσσαλονίκη

Βουλγαρία

3 μέρες

125

Σόφια – Φιλιππούπολη

Οδική εκδρομή σε Σόφια – Φιλιππούπολη, 3 & 4 ημέρες.

Οδική εκδρομή σε Σόφια – Φιλιππούπολη, 3 & 4 ημέρες.

 

Εκδρομή Σόφια – Φιλιππούπολη :

 

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – Μ. ΡΙΛΛΑ —ΣΟΦΙΑ (330χλμ)

Στις 07.30 αναχώρηση για σύνορα Προμαχώνα. Κάνοντας μία σύντομη στάση στα αφορολόγητα συνεχίζουμε για το ιστορικό μοναστήρι της Ρίλλα, που είναι το πιο επιβλητικό και αρχιτεκτονικό μνημείο του 10ου αιώνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δωμάτια της μονής, η εσωτερική επίπλωση, η διακόσμηση και το παλιό μαγειρείο. Θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως τον μεσαιωνικό πύργο Χρέλια, το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, παλιές εικόνες και τα 20.000 βιβλία. Συνεχίζουμε για Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.
2η ημέρα: ΣΟΦΙΑ – ΒΙΤΟΣΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ (50χλμ)

Πρόγευμα και αναχώρηση ( καιρού επιτρέποντος ) για το όρος ΒΙΤΟΣΑ και το χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Σόφια και σε υψόμετρο 1800 μ., όπου θα ανέβουμε με τελεφερίκ για να απολαύσουμε τη φαντασμαγορική θέα της ΣΟΦΙΑΣ και το πιθανόν χιονισμένο τοπίο. Το όρος Βίτοσα ανακηρύχθηκε για πρώτη φορά εθνικός δρυμός το 1934 και αποτελεί το παλαιότερο των Βαλκανίων, διαθέτει εξαιρετικά χιονοδρομικά κέντρα και είναι αγαπημένος προορισμός για σκιέρ, ορειβάτες και πεζοπόρους. Στη συνέχεια επιστροφή στη Σόφια για την περιήγηση πόλης. Θα δούμε τη Βουλή, τη Βυζαντινή Εκκλησία της Αγ. Κυριακής, τα Ρωμαϊκά μνημεία, το περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι και την Πανεπιστημιούπολη. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.

 

3η ημέρα: ΣΟΦΙΑ —ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (240 χλμ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και το Ρωμαϊκό θέατρο. Επιστροφή στη Σόφια. Διαν/ση.
4η ημέρα: ΣΟΦΙΑ —ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (330 χλμ)

Πρόγευμα και χρόνο στην αγορά της πόλης. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη, αργά το απόγευμα στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Ειδικά οργανωμένο εορταστικό δείπνο για την παραμονή Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς

Στην 3ημερη εκδρομή η εκδρομή στη Φιλιππούπολη πραγματοποιείται την 2η ημέρα και η περιήγηση πόλης στη Σόφια την τελευταία ημέρα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  • Τοπικό ξεναγό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

sofiafiliod Τιμοκατάλογος